Direktlänk till inlägg 18 juni 2013
Tog inget kort på rabarberkrämen när jag kokade den häromdagen - tänkte att den gör sig inte riktigt på kort... Jag kokar alltid upp rabarbern två gånger, på så vis försvinner mycket oxalsyra som kan vara mindre bra för kroppen.
Ansa och skär 500 g (1 liter) rabarber i bitar. Koka upp 4 dl vatten i en kastrull och låt rabarbern koka 1 minut. Häll därefter av vattnet och tillsätt på nytt 4 dl vatten, 1 dl strösocker och 1 msk vaniljsocker. Låt rabarbern koka 3-4 minuter under lock, tills den är mjuk och börjar "tråda" sig.
Rör ut 3 msk potatismjöl och lika mycket vatten. Ta grytan från värmen och rör ner potatismjölsblandningen. Tänk på att krämen tjocknar ytterligare när den har svalnat.
Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :) Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :) Välkommen!...
En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...
Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se Finhacka ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 | 5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
|||
17 |
18 | 19 |
20 | 21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 | 27 |
28 |
29 |
30 |
|||
|