Direktlänk till inlägg 18 juni 2013
Mmm, mumsigt!
Börja med wasabidressingen: Rör samman 2 dl crème friache med 1 majonnäs och wasabi-paste efter eget tycke och smak (a little goes a long way). Krydda med salt och svartpeppar, låt stå kallt fram till servering.
Fortsätt med de picklade grönsakerna: Blanda 1 msk ättika, 2 msk strösocker och 3 msk vatten. Lägg ner tunt skivad rödlök samt tunt skivad gurka i ättikslagen och låt grönsakerna dra åt sig av lagen medan du tillreder fiskburgarna.
Dags för huvudpersonen - fiskburgarna! Mixa 400 g tinad torsk (eller annan vit fisk) i matberedaren tllsammans med 1/2-1 hackad röd chili, 1-2 pressade vitlöksklyftor och 1 bit finriven färsk ingefära (gillar du ingefära tar du en tumstor bit, annars mindre). Tillsätt ströbröd tills du får en smidig färs (räkna med 2-4 msk åtminstone, beror på hur fisken är i konsistensen) och krydda med salt och svartpeppar.
Forma fiskfärsen till fyra burgare som du vänder i ströbröd. Stek burgarna i neutral olja och låt dem rinna av på hushållspapper, så de blir extra frasiga.
Servera burgarna i hamburgerbröd tillsammans med wasabidressing, picklade grönsaker och grönsallad.
Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :) Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :) Välkommen!...
En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...
Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se Finhacka ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 | 5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
|||
17 |
18 | 19 |
20 | 21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 | 27 |
28 |
29 |
30 |
|||
|