Alla inlägg under april 2019

Av Regina - 27 april 2019 17:48

 

Snacka om att jag är "sist på bollen" vad gäller denna rätt... Men jaja... Gott var det i alla fall ;)


Diska av en ölburk så den blir ren - eller ta ett dricksglas i motsvarande storlek.


Krydda 500 g nötfärs med lite salt samt nymalen svartpeppar. Dela upp färsen i 6 högar, forma färsen efter nedre delen av ölburken/glaset. Linda 1-1,5 skivor bacon runt varje köttfärsburgare. Ta bort burken/glaset och ställ burgarna en efter en i en ugnsform. 


Skala, halvera och skiva 1 stor gul lök. Halvera och skär 1 paprika i lite bredare strimlor. Hetta upp lite flytande smör i stekpannan och bryn lök och paprika tills det är mjukt. Fördela detta som fyllning i burgarna.


Toppa burgarna med riven ost. Pensla BBQ-sås runt om baconet. Det går utmärkt med färdigköpt BBQ-sås, annars kan du testa min snabbvariant :)


Tillaga burgarna i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Serveras gärna med majskolv, vitlökssmör och bakad sötpotatis

Av Regina - 27 april 2019 17:37

 

En snabblagad pastarätt med mycket smak! Färsk salsiccia hittar du i välsorterade livsmedelsbutiker. Jag kan tänka mig att ett gäng skurna chmpinjoner kan vara riktigt gott i denna pastasås också! 


Klipp upp 300 g färsk salsiccia. Nyp ut fyllningen i små "kluttar" på en tallrik (ca 2 cm stora). Hetta upp lite olivolja i en stekpanna tillsammans med en oskalad men tilltryckt vitlöksklyfta. Bryn korvbitarna runt om.


Tillsätt sedan lite chiliflakes och låt fräsa med - mängden chili avgörs av dina smaklökar :)


Plocka upp vitlöksklyftan, den har fått göra sitt nu.


Rör ner 1 dl vitt vin och 3 dl vispgrädde. Krydda såsen med nymalen svartpeppar och lite torkad salvia. En näve riven parmesanost får också åka ner i grytan. Med tanke på sältan från korv och ost behövs nog inte salt, men smaka dig fram till bästa smak. 


Låt småkoka några minuter tills korven är klar. Under denna tid hinner du koka färsk pasta. 


Vi serverade pastarätten med fräscha, syrliga bönor: Ett par nävar frysta haricot vertes värms upp i en skål med hett vatten några minuter. Häll av bönorna och smaksätt med vinegrette gjord på 1 msk vit balsamvinäger, 2 msk olivolja samt salt och nymalen svartpeppar


Korv · Pasta
Av Regina - 27 april 2019 17:30

 

Ett helt fantastiskt grundrecept som jag hittade på lika fantastiska "Fridas bakblogg". Grundreceptet hittar du även här på min blogg. Jag testade att tillsätta lite snabb-polenta till degen => ett supergott majsbröd. Perfekt till mat med influencer från Mexico eller Amerikanska södern.


Smula 12 g jäst (alltså 1/4 paket) i en stor bunke (volym 3 liter räcker). Häll över 3,5 dl kallt vatten och rör tills jästen löst sig. Tillsätt då 2 tsk salt, 2 msk olivolja, 0,5 dl snabb-polentagryn samt 7 dl vetemjöl. Rör snabbt ihop till en deg, du ska inte knåda den. Plasta bunken och sätt in i kylen över natten (eller dagen, i alla fall minst 8 h...).


Ny dag - dags för gräddning! Sätt in en gryta á minst 4 liter med lock i nedre delen av kall ugn. Sätt ugnen på 250 grader och låt grytan värmas upp. Det går lika bra att använda en gryta i gjutjärn som en gryta i rostfritt - jag har provat båda materialen. 


Ta samtidigt fram degen från kylen och låt den stå i rumstemperatur medan ugnen blir varm. 


Är ugnen uppe i 250 grader nu? Bra! Ta ut den heta grytan och ställ på spisen. Klipp ut en bit bakplåtspapper som passar botten, en försiktighetsåtgärd så att brödet inte fastnar. Pudra insidan av grytan med lite vetemjöl utifall att ditt bröd skulle jäsa mot grytans kanter vid gräddning.


Stjälp upp bröddegen på mjölat bakbord. Vik försiktigt ihop degen så att den passar din grytform (rund eller oval) och lägg ner bröddegen i den heta grytan. Strö lite snabb-polentagryn över brödet. På med locket och in i ugnen igen.


Sänk genast ugnsvärmen till 225 grader. Grädda först med lock i 30 minuter och därefter 20 minuter utan lock. 


Låt det färdiggräddade brödet svalna lite i grytan innan du lägger det på ett galler. Bakduk över ger mjukare skorpa, utan bakduk ger en hårdare skorpa. 


Av Regina - 17 april 2019 21:32

En riktigt smarrig pesto på ärtskott! Jag serverade den med grillade grönsaker, fetaost och oliver.

Skölj 50 g ärtskott. Mixa dem tillsammans med 2 msk solrosfrön, 1 riven vitlöksklyfta och 1/2 dl olivolja. Tillsätt lite mer olivolja till önskad konsistens.

Smaksätt peston med pressad citron, salt och nymalen svartpeppar. Klart för servering!

Presentation

Välkommen till min matblogg! Jag är en glad amatörkock som älskar matlagning, bakning och gott vin :)

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
<<< April 2019 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

MyTaste

Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards