Alla inlägg den 20 oktober 2019

Av Regina - 20 oktober 2019 10:15

 

Rotselleri - en av mina favoritrotfrukter! Crème fraiche ger en lite friskare smak än smör och mjölk i moset.


Skala 1 kg rotfrukter, ca hälften mjölig potatis och hälften rotselleri. Skär i mindre bitar.


Koka potatis och rotselleri mjuk i saltat vatten. Häll av och låt ånga av någon minut. 


Vispa/stöt ett mos med ca 2 dl crème fraiche (ta lite i taget). Smaksätt med finrivet skal från citron, salt och nymalen svartpeppar


Passar utmärkt till fisk, mums! 

Av Regina - 20 oktober 2019 10:07

 

Bondbönor, varför har jag inte upptäckt denna lilla goding förrän nu? Bönorna skalas efter kokning. Innanför det sega skalet hittar du en underbar och smörig böna!


Beräkna 1 kg bondbönor i skida till fyra personer - det är mer "skräp" än bönor... 


Öppna bönskidorna och pilla ut bönorna. Som du ser har de ett vitt skal runt sig, det är detta som enkelt pillas bort efter kokning.


Koka upp vatten och salt. Koka bönorna 3-4 minuter. Häll av och spola kallt. "Ploppa ut" de fina, gröna bönorna i en skål.


Smält 25 g smör i en liten gryta, tillsätt 1 pressad/finriven vitlöksklyfta samt persilja (fryst går utmärkt). Krydda även med lite nymalen svartpeppar


Blanda vitlökssmöret med de varma bönorna - klart för servering! :) 

Presentation

Välkommen till min matblogg! Jag är en glad amatörkock som älskar matlagning, bakning och gott vin :)

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2019 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

MyTaste

Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards