Direktlänk till inlägg 20 oktober 2019
Bondbönor, varför har jag inte upptäckt denna lilla goding förrän nu? Bönorna skalas efter kokning. Innanför det sega skalet hittar du en underbar och smörig böna!
Beräkna 1 kg bondbönor i skida till fyra personer - det är mer "skräp" än bönor...
Öppna bönskidorna och pilla ut bönorna. Som du ser har de ett vitt skal runt sig, det är detta som enkelt pillas bort efter kokning.
Koka upp vatten och salt. Koka bönorna 3-4 minuter. Häll av och spola kallt. "Ploppa ut" de fina, gröna bönorna i en skål.
Smält 25 g smör i en liten gryta, tillsätt 1 pressad/finriven vitlöksklyfta samt persilja (fryst går utmärkt). Krydda även med lite nymalen svartpeppar.
Blanda vitlökssmöret med de varma bönorna - klart för servering! :)
Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :) Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :) Välkommen!...
En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...
Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se Finhacka ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 |
16 | 17 |
18 |
19 |
20 | |||
21 |
22 | 23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 |
30 |
31 |
||||||
|