Direktlänk till inlägg 1 april 2018
Paolo Robertos recept innehåller ingen grädde, ty detta är en styggelse enligt denne man. Och visst är väl det klassiska receptet bra som det är, där äggulorna ger en krämig sås! Paolos recept fann jag på köket.se, men jag behåller vitlöken i rätten till skillnad från vår italienske vän.
Koka spaghetti till fyra personer.
Stek 200 g (alltså, jag tog 300 g...) tärnat bacon/pancetta/sidfläsk.Tillsätt sedan 1 finhackad vitlöksklyfta. Ställ stekpannan åt sidan medan pastan kokar klart.
Knäck 4 ägg i en skål, vispa upp dem tillsammans med 1/2 tsk salt.
Är pastan klar? Då häller du av pastan och låter den sedan komma tillbaks i den heta grytan. Häll ner äggen i den varma pastan och rör runt tills en krämig sås bildas. Tillsätt sedan det stekta baconet (eller vad du nu tog för sorts kött). Riv ner rikligt med parmesanost i grytan samt krydda med nymalen svartpeppar.
Klart för servering! Gärna med lite extra parmesanost på toppen ;)
Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :) Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :) Välkommen!...
En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...
Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se Finhacka ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 | |||
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
|||
30 |
|||||||||
|