Direktlänk till inlägg 22 januari 2017
Glömde tyvärr ta bild... Såsen serverades till den goda köttbiten (helstekt entrecote) på nyårafton 2016. Jag tål inte rödvin, men i originalreceptet från ICA ska det vara rödvin. Vitt vin gick utmärkt, och det blev en mustig sås. Gott gott!
Skala och hacka 1 schalottenlök och 1 vitlöksklyfta. Fräs detta i lite olja i en kastrull tills löken mjuknar men inte får färg. Strö över 3 msk strösocker och låt fräsa ytterligare en minut.
Tillsätt sedan 3/4 dl balsamvinäger (mörk), 3 dl vitt vin, 2 msk kalvfond och 1 dl vatten. Låt småkoka i ca 15 minuter.
Sila sedan ner såsen i en ny kastrull, släng löken och vitlöken som hamnar i silen. Låt koka upp igen och red av med 2 tsk majsstärkelse. Smaka av såsen med salt och nymald svartpeppar och ev. lite mer socker. Blanka till sist av såsen med 2 msk smör.
Klart för servering! Vi åt såsen till nötkött, men jag skulle tro att den är mycket god även till fläskkött och kyckling.
Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :) Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :) Välkommen!...
En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...
Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se Finhacka ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 | |||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 | |||
30 |
31 |
||||||||
|