Direktlänk till inlägg 22 januari 2017

Kalljästa naanbröd med Butter Chicken

Av Regina - 22 januari 2017 06:37

 

Degen till de kalljästa naanbröden förbereddes dagen innan. Receptet hittade jag på bloggen  "Erka Perkas kök". Huvudrätten är halvfabrikat, se bild nederst :)


Blanda samman följande i en stor bunke: 2 dl kall mjölk, 1 ägg, 2 msk neutral olja och 1 dl naturell yoghurt.  Smula ner 25 g jäst. Rör tills jästen har löst sig. 


Rör därefter ner 1 tsk salt, 2 tsk strösocker och 0,5 tsk bakpulver. Tillsätt 7, 5 dl vetemjöl och blanda tills du får en smidig men lite kladdig deg. Ta upp degen ur bunken, pudra bunkens insida med lite vetemjöl. Lägg tillbaks degen och pensla den med lite neutral olja


Förslut bunken med plastfolie och ställ i kylskåpet över natten (12-24 h). Tänk på att ta en stor bunke då degen jäser rejält i kylskåpet.


Dagen efter bakar du ut 6-8 avlånga naanbröd på mjölat bakbord. Lägg bröden på bakpappersklädda plåtar, pensla gärna bröden med lite smält eller flytande smör. Låt bröden jäsa medan ugnen blir varm (250 grader),

Grädda bröden 3-4 minuter per sida (vänd dem med en stekspade) i mitten av ugnen. OBS! Grädda varje plåt för sig. Lägg de nybakade bröden under bakduk så håller de värmen. 


Bröden går bra att frysa!


Butter Chicken: Jag strimlade 3 kycklingfiléer och ansade ett broccolistånd (små buketter och slantad stjälk). Stek kycklingen i en klick smör. Häll över såsbasen (se bild nedan) och låt koka upp. När några minuter av tillagningstiden återstår tillsätter du broccolin. Servera med naanbröden och om du vill även basmatiris.

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Regina - 7 januari 2020 15:08

Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :)   Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se    Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :)   Välkommen!...

Av Regina - 5 december 2019 10:53


  Snabbakat bröd med filmjölk och bikarbonat. Brödet går att variera med olika torkade frukter och frön. Bikarbonat behöver en syra att reagera med, därav valet filmjölk som degvätska. Bikarbonaten påverkar färgen på brödet (det blir gul/brunt) oc...

Av Regina - 5 november 2019 21:21

  En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...

Av Regina - 5 november 2019 21:12

  Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se   Finhacka ...

Av Regina - 5 november 2019 21:05


  Alltså, hur gott?! Mycket!!! Grillad majskolv som toppas med vitlöksmajjo, ost, chili och lime. Receptet kommer från "Arla".   Koka 4 färska majskolvar (ev. halverade) ca 20 minuter i saltat vatten.   Blanda 1 dl majonnäs med 2 pressade/...

Presentation

Välkommen till min matblogg! Jag är en glad amatörkock som älskar matlagning, bakning och gott vin :)

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2017 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

MyTaste

Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards