Alla inlägg den 16 september 2016
Hemkokt hallonsylt och nystekta pannkakor, få saker slår väl det?! Grundreceptet är hämtat från Receptfavoriter.se.
Rensa 1 kg hallon (ca 2 liter). Lägg dem i ens tor kastrull och tillsätt 500 g syltsocker. Jag tillsatte även 1 msk vaniljsocker, men det kan så klart uteslutas om man vill. Koka sylten på svag värme i ca 10 minuter. Rör då och då, mosa gärna bären med hjälp av sleven. Klart!
Häll upp sylten på rena, varma och steriliserade burkar, förslut burkarna genast. Ställ i kylen så sylten svalnar snabbt.
Sterilisera glasburkar och glasflaskor: Se till så att burkarna/flaskorna är helt rena. Ställ dem på en plåt i en kall ugn. Värm ugnen till 100 grader och låt burkarna/flaskorna stå där i 20-30 minuter, tills din sylt/saft är färdig för upphällning.
"Saft, saft, hallonsaft - bättre saft har ingen haft". Receptet kommer från ICA, och ger ca 1 liter saft.
Rensa 1 kg hallon (ca 2 liter). Lägg hallon i en stor gryta och häll över 7,5 dl kallt vatten. Låt koka upp och låt sedan koka i 5 minuter. Häll upp i silduk och låt saften självrinna ner i en ny gryta under silställningen (det tar typ 20-30 minuter).
När all saft har runnit igenom kan du slänga kränorna som blir kvar i silduken. Sätt grytan på spisen igen och tillsätt saften från 1/2 citron och 5 dl strösocker. Koka sedan tills allt socker har löst sig, skumma väl. När saften är helt klar häller du upp den på varma, steriliserade flaskor och tillsluter. Ställ den varma saften direkt i kylen för att svalna snabbt.
Sterilisera glasburkar och glasflaskor: Se till så att burkarna/flaskorna är helt rena. Ställ dem på en plåt i en kall ugn. Värm ugnen till 100 grader och låt burkarna/flaskorna stå där i 20-30 minuter, tills din sylt/saft är färdig för upphällning.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
||||||
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
|||
12 |
13 |
14 |
15 |
16 | 17 |
18 |
|||
19 |
20 | 21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
|||
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||||
|