Direktlänk till inlägg 16 september 2016

Hallonsaft

Av Regina - 16 september 2016 21:24

 

"Saft, saft, hallonsaft - bättre saft har ingen haft". Receptet kommer från ICA, och ger ca 1 liter saft.


Rensa 1 kg hallon (ca 2 liter). Lägg hallon i en stor gryta och häll över 7,5 dl kallt vatten. Låt koka upp och låt sedan koka i 5 minuter. Häll upp i silduk och låt saften självrinna ner i en ny gryta under silställningen (det tar typ 20-30 minuter). 


När all saft har runnit igenom kan du slänga kränorna som blir kvar i silduken. Sätt grytan på spisen igen och tillsätt saften från 1/2 citron och 5 dl strösocker. Koka sedan tills allt socker har löst sig, skumma väl. När saften är helt klar häller du upp den på varma, steriliserade flaskor och tillsluter. Ställ den varma saften direkt i kylen för att svalna snabbt. 


Sterilisera glasburkar och glasflaskor: Se till så att burkarna/flaskorna är helt rena. Ställ dem på en plåt i en kall ugn. Värm ugnen till 100 grader och låt burkarna/flaskorna stå där i 20-30 minuter, tills din sylt/saft är färdig för upphällning.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Regina - 7 januari 2020 15:08

Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :)   Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se    Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :)   Välkommen!...

Av Regina - 5 december 2019 10:53


  Snabbakat bröd med filmjölk och bikarbonat. Brödet går att variera med olika torkade frukter och frön. Bikarbonat behöver en syra att reagera med, därav valet filmjölk som degvätska. Bikarbonaten påverkar färgen på brödet (det blir gul/brunt) oc...

Av Regina - 5 november 2019 21:21

  En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...

Av Regina - 5 november 2019 21:12

  Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se   Finhacka ...

Av Regina - 5 november 2019 21:05


  Alltså, hur gott?! Mycket!!! Grillad majskolv som toppas med vitlöksmajjo, ost, chili och lime. Receptet kommer från "Arla".   Koka 4 färska majskolvar (ev. halverade) ca 20 minuter i saltat vatten.   Blanda 1 dl majonnäs med 2 pressade/...

Presentation

Välkommen till min matblogg! Jag är en glad amatörkock som älskar matlagning, bakning och gott vin :)

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

MyTaste

Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards