Direktlänk till inlägg 29 maj 2016
Medelhavet fångat i en tallrik! Receptet är hämtat från "Mitt kök".
Halvera 250 g cocktailtomater. Skär ca 10 basilikablad (eller annan ört) i strimlor. Blanda tomater och basilika med 2 msk pressad citronsaft och lika mycket olivolja. Smaka av med salt och svartpeppar.
Tärna 1 paket fetaost.
Koka 300-350 g orécchiette, eller annan pasta, al dente. Häll av pastan och häll den i en stor skål, rör ner 1,5 dl pesto (färdigköpt eller hemgjord). Blanda ner tomatsalladen och ringla över ytterligare olivolja vid behov. Toppa med finrivet skal från 1 citron samt flingsalt och svartpeppar. Fördela fetaosten över pastan.
Servera antingen vegetarisk eller lägg till en god charkuteri, vi valde lufttorkad skinka denna kväll.
Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :) Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :) Välkommen!...
En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...
Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se Finhacka ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 | 12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 |
17 | 18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 | |||
30 |
31 |
||||||||
|