Direktlänk till inlägg 29 maj 2016
Ett frächt tillbehör till sommarens grillmiddagar!
Skiva 2 blomkålshuvuden i 2,5 cm breda skivor (borde bli 2-3 skivor per huvud). De blomkålsbuketter som lossnar kan du använda till någon annan god maträtt, så spara dem i lite kallt vatten i en skål i kylen.
Blanda en örtolja: 1 dl olivolja, 2 msk pressad citron samt salt och svartpeppar. Smaksätt med skurna färska örter enligt tycke och smak (jag tog basilika och oregano).
Lägg blomkålskivorna på aluminiumtråg och pensla ovansidan med örtoljan. Grilla under lock i 5 minuter, vänd på blomkålsskivorna och pensla återigen med örtoljan. Tillaga ytterligare 5 minuter under lock. Riv parmesanost över blomkålen, lägg på locket och tillaga tills osten börjar smälta (1-2 minuter). Klart!
Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :) Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :) Välkommen!...
En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...
Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se Finhacka ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 | 12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 |
17 | 18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 | |||
30 |
31 |
||||||||
|