Direktlänk till inlägg 2 mars 2016
Leif Mannerströms recept på räksoppa - en tidlös klassiker! Receptet kommer från recept.nu
Skala 500-600 g räkor, spara skalen. Lägg de skalade räkorna i en skål, plasta och ställ i kylskåpet fram till servering.
Finhacka 1 gul lök och en liten bit fänkål (ca ¼ stånd).
Hetta upp 2 msk olivolja i en stor gryta. Låt räkskalen fräsa i den varma oljan någon minut innan du tillsätter den finhackade löken och fänkålen. Tillsätt även 1 tsk tomatpuré och låt räkskal och grönsaker fräsa ytterligare någon minut innan du tillsätter 6 dl vatten och 1 fiskbuljongtärning. Även 1 dl vitt vin får åka ner i grytan. Låt nu detta sjuda 10-12 minuter.
Sila av buljongen ner i en ny gryta. Tillsätt 3 dl vispgrädde till räkbuljongen och låt småkoka ca 10 minuter. Smaka sedan av soppan med salt, malen svartpeppar och ev. en skvätt konjak.
Servera soppan rykande het med de skalade räkorna och gärna en dillvippa på toppen. Ett välkylt glas vitt och ett gott bröd är utmärkta komponenter till denna soppa.
Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :) Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :) Välkommen!...
En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...
Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se Finhacka ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 | 25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 | 30 |
31 |
||||||
|