Direktlänk till inlägg 29 juli 2013
Söta och sega maränger! Jag har minskat ner sockermängden i detta recept, så marängerna är inte riktigt lika sötsliskiga som i andra recept. Satsen ger ca 75 små maränger.
Vispa 4 äggvitor till ett lätt skum, tillsätt 1 nypa salt och därefter 2 dl strösocker pö om pö. Vispa tills du får en styv, glansig maräng. Känn på lite smet mellan fingrarna - du ska inte kunna känna några sockerkristaller.
Spritsa ut marängerna på två plåtar, du kan spritsa ganska tätt eftersom de inte ändrar form under gräddningen.
Baka marängerna i 100 graders värme (helst varmluftugn) i totalt 1,5 h. Byt plats på plåtarna någon gång under tiden.
Avnjut marängerna med glass, banan och olika smaskiga dessertsåser :)
Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :) Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :) Välkommen!...
En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...
Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se Finhacka ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
|||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 | 21 |
|||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 | 30 |
31 |
|||||||
|