Direktlänk till inlägg 15 april 2013
Krämig jordgubbsmousse på chokladbotten, mums!
Börja med att göra en helt vanlig kladdkaka - säkert har du ett favoritrecept :) Använd en form med löstagbar botten, ca 22 cm i diameter. När din kladdkaka är tillagad och avsvalnad, lossa kanten och diska av den så du inte får ströbröd i moussen.
Vispa 5 dl vispgrädde fluffigt. Vispa samman 3 äggulor med 2 dl florsocker.
Lägg 5 gelatinblad i en skål med kallt vatten och låt dem mjukna (tar ca 5 min).
Mixa 1 ask (225 g) tinade, frysta jordgubbar med stavmixer. Värm upp ca 1/2 dl av jordgubbspurén i en kastrull och lägg ner gelatinbladen, rör runt så att de smälter helt. Rör ner den varma jordgubbspurén i den kalla jordgubbspurén.
Rör ner jorgubbspurén i äggvispet. Blanda väl och vänd sedan ner den vispade grädden lite i taget. Rör försiktigt så att inte luften försvinner.
Häll moussen i formen över kladdkaksbottnen. Låt stå i kylen minst 4 h innan severing. Dekorera gärna med färska jordgubbar och flisad choklad.
Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :) Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :) Välkommen!...
En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...
Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se Finhacka ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 | 14 |
|||
15 | 16 | 17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 |
||||||||
|