Direktlänk till inlägg 13 april 2013
En snabblagad gryta med skogens guld!
Putsa 600 g fläskfilé och skär därefter i cm-tjocka skivor. Hacka 1 gul lök och 1-2 vitlöksklyftor.
Ansa färska kantareller, eller ta från förrådet i frysen.
Hetta upp smör i en stekpanna och bryn köttet i omgångar, salta och peppra. Fräs sedan svamp och lök i lite smör. Lägg tillbaks köttet i stekpannan och slå på 2 dl vatten och 2-3 dl grädde med valfri fetthalt. Tillsätt 2 msk kalvfond samt kinesisk soya efter smak. Låt koka ihop och smaka sedan av med salt och peppar. Kanske vill du ha en örtkrydda i grytan? Jag rekommenderar i så fall timjan eller rosmarin.
Red av grytan med maizenaredning och servera därefter med ex. ris eller klyftpotatis, samt en blandad grönsallad.
Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :) Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :) Välkommen!...
En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...
Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se Finhacka ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 | 14 |
|||
15 | 16 | 17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 |
||||||||
|