Direktlänk till inlägg 13 april 2013

Fläskfilégryta med kantareller

Av Regina - 13 april 2013 15:11

 

En snabblagad gryta med skogens guld!


Putsa 600 g fläskfilé och skär därefter i cm-tjocka skivor. Hacka 1 gul lök och 1-2 vitlöksklyftor.


Ansa färska kantareller, eller ta från förrådet i frysen.


Hetta upp smör i en stekpanna och bryn köttet i omgångar, salta och peppra. Fräs sedan svamp och lök i lite smör. Lägg tillbaks köttet i stekpannan och slå på 2 dl vatten och 2-3 dl grädde med valfri fetthalt. Tillsätt 2 msk kalvfond samt kinesisk soya efter smak. Låt koka ihop och smaka sedan av med salt och peppar. Kanske vill du ha en örtkrydda i grytan? Jag rekommenderar i så fall timjan eller rosmarin.


Red av grytan med maizenaredning och servera därefter med ex. ris eller klyftpotatis, samt en blandad grönsallad.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Regina - 7 januari 2020 15:08

Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :)   Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se    Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :)   Välkommen!...

Av Regina - 5 december 2019 10:53


  Snabbakat bröd med filmjölk och bikarbonat. Brödet går att variera med olika torkade frukter och frön. Bikarbonat behöver en syra att reagera med, därav valet filmjölk som degvätska. Bikarbonaten påverkar färgen på brödet (det blir gul/brunt) oc...

Av Regina - 5 november 2019 21:21

  En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...

Av Regina - 5 november 2019 21:12

  Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se   Finhacka ...

Av Regina - 5 november 2019 21:05


  Alltså, hur gott?! Mycket!!! Grillad majskolv som toppas med vitlöksmajjo, ost, chili och lime. Receptet kommer från "Arla".   Koka 4 färska majskolvar (ev. halverade) ca 20 minuter i saltat vatten.   Blanda 1 dl majonnäs med 2 pressade/...

Presentation

Välkommen till min matblogg! Jag är en glad amatörkock som älskar matlagning, bakning och gott vin :)

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

MyTaste

Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards