Direktlänk till inlägg 22 mars 2013
Glömde ta bild på denna frusna cheesecake - men du vet säkert hur en cheesecake ser ut ändå ;)
Om du följer ordningen i receptet nedan så behöver du inte diska visparna mellan de olika momenten.
Börja med bottnen - jag gillar en rejäl kexbotten, så jag gör oftast dubbel sats. Vill du ha en tunnare botten så halvera mina mått: Mixa 16 Digestivekex i matberedaren och tillsätt 100 g smält smör. Blanda snabbt ihop - konsistensen ska lika våt sand.
Tryck ut kexsmulorna i botten på en form med löstagbar kant (24 cm i diameter). Ställ in formen i kylen.
Dags för fyllningen: Separera gulor och vitor från 3 ägg. Vispa äggvitorna till ett fast skum.
Vispa 2 dl vispgrädde ganska lätt.
Vispa snabbt ihop äggulorna med 300 g Philadelphia-ost. Tillsätt 1,5 dl strösocker och 1 msk vaniljsocker. Vispa till en slät smet.
Vänd ner grädden i färskostsmeten, och vänd därefter ner äggvitan försiktigt.
Avsluta med att försiktigt blanda ner 1 ask frysta blåbär (225 g).
Häll smeten i formen och låt stå i frysen minst 4 h innan servering.
Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :) Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :) Välkommen!...
En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...
Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se Finhacka ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 | 10 |
|||
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 |
19 |
20 |
21 |
22 | 23 |
24 |
|||
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
|||
|