Direktlänk till inlägg 27 januari 2013
Såg Rachel Ray göra fyllda mackor till brunch - en fusion mellan fattiga riddare och varma mackor. Detta måste man ju testa tänkte jag - å det var gottigt! Vi hade bacon och mozzarella i våra mackor, men jag kan tänka mig att parmaskinka eller salami oxå kan vara en höjdare.
Vispa samman 1,5 dl mellan- eller standardmjölk och 1 stort ägg i en djup tallrik. Krydda med salt och peppar.
Stek 8 baconskivor (ett paket á 140 g) knapriga, låt rinna av på hushållspapper. Skiva 1 kula mozzarella i fyra breda skivor. Bred bordsmargarin på 4 skivor formfranska. Fördela baconskivor och mozzarella över brödskivorna, toppa med ytterligare 4 skivor formfranska.
Hetta upp smör i en stekpanna. Doppa snabbt dubbelmackan i mjölk/ägg-blandningen och lägg sedan direkt ner i de varma stekpannan. Stek mackorna i omgångar, tänk på doppa dem i mjölk/ägg-blandningen precis innan stekning.
Stek mackorna frasiga och servera med en blandad sallad.
Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :) Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :) Välkommen!...
En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...
Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se Finhacka ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 | ||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 | 16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 | |||
28 |
29 |
30 |
31 |
||||||
|