Direktlänk till inlägg 15 januari 2013
En lyxig pastasås med grädde och kräftstjärtar. Enkelt men ack så gott!
Ansa, skölj och skiva 10 cm purjolök (gärna den ljusgröna delen). Fräs purjon i lite smör i en kastrull tills löken mjuknar, tillsätt 3 dl grädde av valfri fetthalt. Krydda med en god citronpeppar, fryst dill, svartpeppar och salt. Låt såsen koka ihop och tjockna.
Koka färsk pasta under tiden, två paket á 250 g räcker till fem portioner.
När pastan börjar mjukna lägger du ner avrunna kräftstjärtar (1 burk á 170 g avrunnen vikt) i pastasåsen. Låt inte kräfttjärtarna koka, då blir de sega. Låt hellre kastrullen med pastasås stå på en sval spisplatta.
Servera gärna rätten tillsammans med ett glas gott, kallt vitt vin :)
Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :) Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :) Välkommen!...
En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...
Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se Finhacka ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 | ||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 | 16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 | |||
28 |
29 |
30 |
31 |
||||||
|