Direktlänk till inlägg 7 december 2012
En klassiker!
Sätt ugnen på 150 grader.
Dela och skrapa ur 1 vaniljstång, blanda vaniljen i en tjockbottnad gryta tillsammans med 4 dl vispgrädde och 1 dl mjölk. Tillsätt 1 dl strösocker. Koka upp gräddblandningen och låt sedan svalna, plocka ur vaniljstången.
Separera 6 ägg - du ska använda äggulorna i detta recept. Jag brukar frysa in äggvitorna (3 st/burk) och ta fram när jag ska göra ex. marängbotten. Rör ner en äggula i taget i den avsvalnade gräddblandningen.
Fördela smeten i sex cocotte-formar, ställda i en ugnsfast form med höga kanter. Ställ in ugnsformen i mitten av ugnen, och fyll formen med kokande vatten - så att de små puddingarna tillagas i ett vattenbad.
Grädda de små godingarna i 45-50 minuter. Låt kallna helt innan du strör råsocker på toppen och bränner av ytan med minigasolbrännare vid servering.
Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :) Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :) Välkommen!...
En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...
Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se Finhacka ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 | 8 |
9 |
|||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 | |||
17 |
18 | 19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||
31 |
|||||||||
|