Direktlänk till inlägg 7 december 2012
Ett recept hämtat från Halv åtta hos mig - men jag ökade på mängden sås lite. Älskar en god sås! Denna gång gjorde jag på hela filéer, men det går fortare i ugnen om du skär kycklingen i bitar.
Sätt ugnen på 200 grader. Skär 600 kycklingfilé i breda strimlor (3-4 strimlor per filé). Bryn kycklingbitarna i lite smör i en stekpanna, salta och peppra lätt. Lägg därefter över kycklingen i en ugnsform.
Strimla 1 dl soltorkade tomater i olja, fördela dem över kycklingen.
Blanda ihop såsen en skål; 3 dl vispgrädde, 1/2 dl whiskey och 3 msk japansk soya. Häll såsen över kycklingen och sätt in formen i mitten av ugnen i 20-25 minuter (kontrollera att kycklingen är genomstekt).
Servera gärna kycklingen tillsammans med ett parmesanmos; gör ett något fastare potatismos. Smaksätt moset med 1/2 dl riven parmesanost. Fördela moset i cocotte-formar och toppa med ytterligare lite parmesan. Sätt in moset i ugnen och gratinera 10-15 minuter, tills moset har fått fin färg.
Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :) Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :) Välkommen!...
En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...
Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se Finhacka ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 | 8 |
9 |
|||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 | |||
17 |
18 | 19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||
31 |
|||||||||
|