Direktlänk till inlägg 30 oktober 2012
Ikväll testade vi ett recept från Tasteline.com - Gud så gott det blev!
Blanda 1 msk matolja, 1 msk olivolja, 1/2 msk svartpeppar, 1/2 msk curry, 1 tsk gurkmeja och 1/2 pressad lime i bottnen av en ugnsfast form. Lägg 400 g torskfilé i formen (fryst, tinad går bra) och blanda så att fisken täcks av marinaden.
Sätt ugnen på 200 grader och kör fisken i ugnen i 15-20 minuter.
Medan fisken är ugnen kokar du ris och den fantastiska såsen: Strimla 1 röd paprika och 1 gul lök. Fräs detta i en kastrull i en skvätt matolja. Tillsätt 1 msk curry, 1/2 grönsaksbuljongtärning, 1/2 msk paprikapulver, 2 msk ajvar relish och skalet av 1/2 lime. Blanda ner 200 g naturell Philadelphiaost och 2 dl vatten. Låt såsen koka ihop och smaka av med salt och peppar (tänk på att buljongtärningen ger ganska mycket sälta).
Ta ut fisken ur ugnen, servera den med kokt ris och den goda såsen.
Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :) Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :) Välkommen!...
En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...
Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se Finhacka ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 | |||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 | |||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 | 31 |
|||||||
|