Direktlänk till inlägg 30 oktober 2012

Kantarellrisotto med baconlindade älgfärsbiffar

Av Regina - 30 oktober 2012 19:48

 

Mums, mums, mums!


Börja med risotton: Skala och hacka 1 liten gul lök och 2 vitlöksklyftor. Koka upp 8 dl vatten i vattenkokaren. Smula ner 2 grönsaksbuljongtärningar i en tillbringare och häll det heta vattnet över, lös upp buljongtärningarna.


Hetta upp en skvätt olivolja i botten på en kastrull. Fräs lök och vitlök så att de mjuknar, tillsätt 3 dl risottoris och fräs även detta en kort stund på medelvärme.


Tillsätt 1-2 dl vitt vin. Låt vinet koka in och tillsätt därefter grönsaksbuljongen pö om pö. Låt risotton småkoka i ca 25 minuter, se till så att det hela tiden finns lite vätska i kastrullen.


Dags för biffarna: Blanda 2 msk ströbröd och 4 msk mjölk i en skål, låt svälla. Krydda denna blandning med lökpulver, salt och svartpeppar. Om du är sugen på en ört så rekommenderas timjan eller rosmarin. Blanda ner ströbrödsblandningen i 400 g älgfärs. Blanda till en smidig smet och forma 8 små biffar av smeten. Linda in varje biff i en skiva bacon (motsvarar 1 paket bacon, á 140 gram).


Stek biffarna i lite smör - håll samtidigt koll på risotton. Låt biffarna bli färdiga i ugnen (200 grader i 10 minuter). Under tiden steker du kantareller som du har till serveringen.


Avsluta risotton med riven parmesan- eller västerbottenost samt smaka av med salt och svartpeppar.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Regina - 7 januari 2020 15:08

Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :)   Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se    Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :)   Välkommen!...

Av Regina - 5 december 2019 10:53


  Snabbakat bröd med filmjölk och bikarbonat. Brödet går att variera med olika torkade frukter och frön. Bikarbonat behöver en syra att reagera med, därav valet filmjölk som degvätska. Bikarbonaten påverkar färgen på brödet (det blir gul/brunt) oc...

Av Regina - 5 november 2019 21:21

  En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...

Av Regina - 5 november 2019 21:12

  Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se   Finhacka ...

Av Regina - 5 november 2019 21:05


  Alltså, hur gott?! Mycket!!! Grillad majskolv som toppas med vitlöksmajjo, ost, chili och lime. Receptet kommer från "Arla".   Koka 4 färska majskolvar (ev. halverade) ca 20 minuter i saltat vatten.   Blanda 1 dl majonnäs med 2 pressade/...

Presentation

Välkommen till min matblogg! Jag är en glad amatörkock som älskar matlagning, bakning och gott vin :)

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<<
Oktober 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

MyTaste

Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards