Direktlänk till inlägg 30 oktober 2012

Pastagratäng med kyckling, ajvar och grönsaker

Av Regina - 30 oktober 2012 19:36

 

Här kommer ett av våra favoritrecept! Hoppas det blir en favorit hos dig med! Principen är att blanda allt gott man hittar i kyl och frys och sedan toppa med en Ajvar relish-sås och ost – supersmidigt!


Koka 300 g pasta, ex. fusilli, eller ta samma mängd pasta från gårdagens middag. Ris funkar oxå – om du föredrar det :)


Skölj och skär de grönsaker du har hemma i bitar, ex. squash, champinjoner, broccoli, paprika, rödlök, vitlök. Ju mer grönsaker du tar – desto drygare blir gratängen och mättar fler (4-6 portioner). Allt detta kan du förbereda kvällen innan – jag brukar göra det i reklampauserna på kvällen innan, så går det extra snabbt dagen efter när det är dags att slutföra rätten. Bara lägga i skålar och låta det stå i kylen över natten.


Strimla två kycklingfiléer. Har du kyckling över från gårdagens middag eller BBQ är det ju ett plus – eller spring förbi charken i butiken och köp 3 grillade kycklingklubbor :) Har du ett paket bacon hemma – så strimla gärna det med.

Blanda 2 dl crème fraiche (eller grädde) med 4 rejäla matskedar mild Ajvar relish (eller ta den starka om du föredrar den). Krydda med salt, svartpeppar och gärna lite smulad oregano.


Fräs grönsakerna i omgångar i stekpannan, men låt dem ha tuggmotstånd kvar. Stek kycklingen så att den är genomstekt. Stek ev. bacon knaprigt.


Blanda pasta, grönsaker, kyckling, ev. bacon och ajvar-sås i en stor gratängform. Bred 1 burk Gratäng Créme överst (ny produkt från Skånemejerier) – eller toppa gratängen med några nävar riven ost. Gratinera i 225 grader tills osten får fin färg, ca 15 minuter.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Regina - 7 januari 2020 15:08

Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :)   Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se    Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :)   Välkommen!...

Av Regina - 5 december 2019 10:53


  Snabbakat bröd med filmjölk och bikarbonat. Brödet går att variera med olika torkade frukter och frön. Bikarbonat behöver en syra att reagera med, därav valet filmjölk som degvätska. Bikarbonaten påverkar färgen på brödet (det blir gul/brunt) oc...

Av Regina - 5 november 2019 21:21

  En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...

Av Regina - 5 november 2019 21:12

  Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se   Finhacka ...

Av Regina - 5 november 2019 21:05


  Alltså, hur gott?! Mycket!!! Grillad majskolv som toppas med vitlöksmajjo, ost, chili och lime. Receptet kommer från "Arla".   Koka 4 färska majskolvar (ev. halverade) ca 20 minuter i saltat vatten.   Blanda 1 dl majonnäs med 2 pressade/...

Presentation

Välkommen till min matblogg! Jag är en glad amatörkock som älskar matlagning, bakning och gott vin :)

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<<
Oktober 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

MyTaste

Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards