Direktlänk till inlägg 30 oktober 2012
En smidig vardagsrätt. Hamburgare är smidigt och fisk är gott och nyttigt – tänk vilken bra kombo!
Blanda ihop aiolin först så att den hinner ”stå och dra”: 3-4 msk majonnäs (gör din egen majjo om du känner för det) blandas med lite finrivet citronskal, en pressad vitlöksklyfta och lite fryst dill. Krydda med salt och svartpeppar.
Tina 400 g fryst torsk- eller hokifilé (smidigast i kylen över natten). Känns lite väl lyxigt att använda färsk fisk till denna rätt.
Kör fisken i matberedaren tillsammans med salt, svartpeppar, fryst dill och lökpulver. Tillsätt lite ströbröd för en fastare konsistens.
Forma fyra hamburgare av smeten och vänd dem i ströbröd.
Hetta upp neutral olja (raps- eller matolja) i en djup stekpanna, ca 1 cm högt. Stek/fritera hamburgarna i omgångar tills de får fin färg och är genomstekta. Låt hamburgarna rinna av på hushållspapper innan servering.
Servera hamburgarna med aiolin, hamburgerbröd och grönsaker of your choise (ex. sallad, tomat, gurka, rödlök…). Är du väldigt hungrig kan du självklart servera klyftpotatis till :)
Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :) Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :) Välkommen!...
En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...
Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se Finhacka ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 | |||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 | |||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 | 31 |
|||||||
|