Direktlänk till inlägg 21 oktober 2012
Det är tyvärr långt till jul och påsk – men jag vill ändå bjuda på ett recept som passar bra vid dessa högtider. Vi gör lökgratängen i små formar – men självklart går det det bra att göra i en stor form (tar dock lite längre tid i ugnen). Samma princip som en vanlig Janssons frestelse – men utan fisk och med betydligt mer lök.
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och skiva en gul lök per person. Stek löken gyllene i smör, tillsätt lite ljus sirap för extra karamellisering. Krydda med salt och svartpeppar.
Skala potatis till så många portioner som du behöver. Strimla potatisen och varva den tillsammans med den stekta löken i flera små gratängformar (eller i en stor). Krydda med salt och svartpeppar emellanåt.
Häll grädde av valfri fetthalt i formarna, det brukar vara lagom upptill halva formen.
Grädda gratängen tills den nästan känns klar (känn på potatisen). Ta då ut formen ur ugnen och häll över ströbröd och ett par klickar smör, för en riktigt frasig yta. Grädda några minuter till, så att ströbrödet får fin färg och potatisen är mjuk.
Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :) Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :) Välkommen!...
En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...
Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se Finhacka ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 | |||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 | |||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 | 31 |
|||||||
|