Direktlänk till inlägg 21 oktober 2012
Maken slängde ihop en fantastiskt god anrättning till middag häromdagen – torsk i ugnen med smör, vitt vin, grädde, dill, morötter…
Tina 400 g torskfilé i kylskåpet över natten. Eller köp färsk – det är ju lyxigt och gott :)
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala 3-4 morötter och skär i fina stavar. Blanda 2,5 dl mellangrädde, en skvätt vitt vin och fryst dill i en skål. Krydda med citronpeppar och lite salt (tänk på att citronpeppar oftast innehåller salt).
Lägg torsken i botten av en liten gratängform. Lägg ett par klickar smör på fisken. Lägg morötterna runt om fisken och häll gräddblandningen över. Skjuts in i ugnen i ca 20-30 minuter tills fisken är klar.
Medan fisken tillagas i ugnen kokar du små färskpotatisar.
Servera gärna i lite djupare tallrikar, så man kan ta lite extra av den goda såsen :)
Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :) Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :) Välkommen!...
En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...
Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se Finhacka ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 | |||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 | |||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 | 31 |
|||||||
|