Direktlänk till inlägg 21 oktober 2012
Mmm, choklad och hallon… Det är goda vänner det!
Smält 125 gram mörk choklad (jag föredrar 50-60 % kakaohalt) i micron eller över vattenbad.
Vispa 3 dl vispgrädde löst.
Rör ner 2 äggulor i den smälta chokladen, rör ner en äggula i taget. Tillsätt även 1 msk florsocker.
Blanda en klick vispad grädde i chokladblandningen för att göra den smidig. Tillsätt chokladblandningen i vispgrädden och vispa moussen slät och fluffig.
Fördela moussen i fyra glas eller portionsformar. Låt stå i kylen till servering, minst ett par timmar.
Hallon - sommar och vinter:
Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :) Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :) Välkommen!...
En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...
Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se Finhacka ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 | |||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 | |||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 | 31 |
|||||||
|