Direktlänk till inlägg 21 oktober 2012

Kycklingschnitzel med sötsyrlig citronsås

Av Regina - 21 oktober 2012 20:44

 

Det här är grymt gott – ni måste testa denna sås!


Dela 4 kycklingfiléer längs med sidan så att det blir två platta bitar, typ schnitzlar. Om du vill kan du banka kycklingen så att den blir ännu tunnare, men det är inget måste. Blanda ströbröd med salt, svartpeppar och cayennepeppar. Vänd kycklingen i ströbrödet så att de blir fint panerade. Låt dem ligga på en tallrik på en bädd av störbröd i väntan på fritering.


Koka basmati- eller jasminris till fyra personer.


Tvätta en citron och finriv skalet samt pressa saften i en skål. Finhacka en liten gul lök och 2-3 vitlöksklyftor. Fräs lök och vitlök i rapsolja i en kastrull, låt löken bli mjuk men låt den inte få färg. Tillsätt 4 dl vatten och en grönsaksbuljongtärning. Tillsätt även citronsaft och citronskal samt 2-3 msk strösocker. Låt såsen koka ihop och red av med maizena redning. Smaka av såsen med salt och svartpeppar, kanske lite mer socker om du tycker det behövs.


Fritera kycklingschnitzlarna i rapsolja i en stekpanna med högre kanter. Ha alltid ett stort lock i närheten när du friterar, så du kan kväva ev. eldslågor.


Servera kycklingschnitzlen med ris och citronsåsen, och gärna wokade grönsaker.


Dryckestips: En thailändsk Singha med artikelnummer 1428. Om du föredrar vin så tipsar jag om en ett lättare vitt vin, ex. Chapel Hill Rhine Riesling Sauvignon Blanc som finns både i flaska och som box (arikelnummer 2903)

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Regina - 7 januari 2020 15:08

Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :)   Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se    Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :)   Välkommen!...

Av Regina - 5 december 2019 10:53


  Snabbakat bröd med filmjölk och bikarbonat. Brödet går att variera med olika torkade frukter och frön. Bikarbonat behöver en syra att reagera med, därav valet filmjölk som degvätska. Bikarbonaten påverkar färgen på brödet (det blir gul/brunt) oc...

Av Regina - 5 november 2019 21:21

  En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...

Av Regina - 5 november 2019 21:12

  Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se   Finhacka ...

Av Regina - 5 november 2019 21:05


  Alltså, hur gott?! Mycket!!! Grillad majskolv som toppas med vitlöksmajjo, ost, chili och lime. Receptet kommer från "Arla".   Koka 4 färska majskolvar (ev. halverade) ca 20 minuter i saltat vatten.   Blanda 1 dl majonnäs med 2 pressade/...

Presentation

Välkommen till min matblogg! Jag är en glad amatörkock som älskar matlagning, bakning och gott vin :)

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<<
Oktober 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

MyTaste

Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards