Direktlänk till inlägg 21 oktober 2012

French Kissed Chicken

Av Regina - 21 oktober 2012 20:41

 

Att göra storkok på en riktigt god kycklinggryta är perfekt – sex portioner ger även matlådor till frysen. French-kissed = smak av dijonsenap, vitlök och vitt vin :)


Kika in i kylskåpet och se vad du hittar för grönsaker – idag tog vi färska champinjoner, broccoli, gul paprika och purjolök. Skölj och skär grönsakerna. Lägg dem i olika högar på en tallrik, så går det snabbt vid tillagningen sedan. Ju mer grönsaker du använder, desto fler portioner räcker grytan till.

Strimla 2-3 kycklingfiléer.


Koka ris till 4-6 personer. Tips: köp en riskokare till micron (finns ex. på Tupperware) – de är underbara! Riset blir perfekt varje gång, det går snabbt och smidigt att tillaga och det är garanterat inte fastbränt i bottnen när det är dags för servering.


Stek kycklingen i flytande smör i omgångar och lägg därefter över i en gryta. Kycklingen behöver inte bli genomstekt, utan bara få färg – den ska ju koka i grytan sedan.


Stek grönsakerna i omgångar och lägg över även dem i grytan. Bland de sista grönsakerna som du har i stekpannan pressar du ner 2-3 vitlöksklyftor och låter även det fräsa med, så blir vitlökssmaken lite rundare i smaken. Akta så att inte vitlöken bränns, då blir den besk.


När kyckling och grönsaker är i grytan är det dags att hälla över 4-5 dl grädde av valfri fetthalt, 1 dl vatten som du först har hällt i stekpannan (så får du med alla goda smaker från stekpannan) samt 1 grönsaks- eller hönsbuljongtärning. Tillsätt även 1 dl vitt vin och 1-2 tsk dijonsenap (beroende på hur stark senapssmak du vill ha). Skvätt i kinesisk soya tills du får en ljusbrun gryta – eller ta i mer soya om du föredrar en mörkare färg. Krydda med salt och svartpeppar.


Låt grytan koka i ca 10 minuter, tills kycklingen och grönsakerna är tillagade och smakerna har hunnit utvecklas. Smaka av – behövs det mer dijonsenap eller kryddor?


Servera kycklinggrytan med ris och en blandad sallad. Bon appétit!


Dryckestips: En nyinkommen Sauvignon Blanc – Arrogant Frog, artikelnummer 5563, eller det kravmärkta ölet Åbro Sigill artikelnummer 1457

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Regina - 7 januari 2020 15:08

Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :)   Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se    Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :)   Välkommen!...

Av Regina - 5 december 2019 10:53


  Snabbakat bröd med filmjölk och bikarbonat. Brödet går att variera med olika torkade frukter och frön. Bikarbonat behöver en syra att reagera med, därav valet filmjölk som degvätska. Bikarbonaten påverkar färgen på brödet (det blir gul/brunt) oc...

Av Regina - 5 november 2019 21:21

  En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...

Av Regina - 5 november 2019 21:12

  Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se   Finhacka ...

Av Regina - 5 november 2019 21:05


  Alltså, hur gott?! Mycket!!! Grillad majskolv som toppas med vitlöksmajjo, ost, chili och lime. Receptet kommer från "Arla".   Koka 4 färska majskolvar (ev. halverade) ca 20 minuter i saltat vatten.   Blanda 1 dl majonnäs med 2 pressade/...

Presentation

Välkommen till min matblogg! Jag är en glad amatörkock som älskar matlagning, bakning och gott vin :)

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<<
Oktober 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

MyTaste

Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards