Direktlänk till inlägg 21 oktober 2012

Double Baked Potato

Av Regina - 21 oktober 2012 20:36

 

Såg detta hos den amerikanska TV-kocken Rachel Ray för flera år sedan – men har inte hunnit testa det förrän nu. Men det var himla smaskigt! Vi kom på lite olika smaksättningar, som vi får testa till sommarens grillkvällar! Kör du potatisen i micron (eller förbereder dem kvällen innan) så går ju vardagsmiddagen supersnabbt :)


Baka 4 bakpotatisar i ugnen (200 grader i ca 1 h) eller i micron (8-10 min, beroende på microns effekt).


Låt potatisarna svalna något och halvera dem på längden så att du får åtta ”båtar”. Gröp ur potatisarna, var försiktig så att inte skalet går sönder.


Mosa potatisen grovt och blanda ner 2-3 msk flytande smör och valfri smaksättning, här kommer tre förslag:

1) 2 paket knaperstekt bacon, 1 finhackad gul lök och 1 finhackad vitlöksklyfta som får fräsa med när baconet börjar bli klart (detta gjorde vi – som en ensamrätt)

2) hackade örtkryddor, ex. basilika och finhackad rödlök – det blir nog smaskens till grillad kyckling eller kött

3) rivet citronskal och fryst (eller färsk) dill – den här kombinationen kommer vi att testa till fisk :)

4) 1 burk färskost med nån god smak, ex. grekisk vitlök eller pikant


Blanda ihop potatisen med smaksättningen och fyll de åtta potatisskalen med röran. Toppa med lite riven eller skivad ost.


Gratinera i mitten av ugnen (225 grader) i ca 10 minuter, tills osten har fått fin färg. Servera med en god sallad och gärna en god sås om du serverar potatisen som ensamrätt.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Regina - 7 januari 2020 15:08

Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :)   Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se    Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :)   Välkommen!...

Av Regina - 5 december 2019 10:53


  Snabbakat bröd med filmjölk och bikarbonat. Brödet går att variera med olika torkade frukter och frön. Bikarbonat behöver en syra att reagera med, därav valet filmjölk som degvätska. Bikarbonaten påverkar färgen på brödet (det blir gul/brunt) oc...

Av Regina - 5 november 2019 21:21

  En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...

Av Regina - 5 november 2019 21:12

  Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se   Finhacka ...

Av Regina - 5 november 2019 21:05


  Alltså, hur gott?! Mycket!!! Grillad majskolv som toppas med vitlöksmajjo, ost, chili och lime. Receptet kommer från "Arla".   Koka 4 färska majskolvar (ev. halverade) ca 20 minuter i saltat vatten.   Blanda 1 dl majonnäs med 2 pressade/...

Presentation

Välkommen till min matblogg! Jag är en glad amatörkock som älskar matlagning, bakning och gott vin :)

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<<
Oktober 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

MyTaste

Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards