Direktlänk till inlägg 21 oktober 2012

Jerk Chicken

Av Regina - 21 oktober 2012 20:32

 

Om solen skiner och ni vill sitta länge vid grillen och vänta på en underbar kyckling – ja, då är detta rätten för er! Kombinera gärna med ananasdesserten nedan.


Börja med kycklingen: Klyv en hel kyckling längs med bröstbenet och vik upp den, så att den kan läggas ganska platt mot skärbrädan. Detta gör att kycklingen tillagas snabbare, då värmen kommer åt köttet lättare.


Gnid in kycklingen med lite olivolja, detta gör att kryddorna fäster bättre. Krydda kycklingen runtom med Jerk krydda (finns i välsorterade butiker – eller sök på nätet för receptet, kryddblandningen innehåller många olika kryddor). Salt behövs förmodligen inte, då färdiga kryddblandningar oftast innehåller rikligt med salt.

Gör en potatisgratäng och sätt in den i ugnen – den borde vara färdig samtidigt som kycklingen. Eller välj något annat tillbehör som du är sugen på.


Tänd grillen – om du använder klotgrill är det smart att lägga kol bara på ena halvan. På så vis kan du kontrollera värmen lättare. Låt kycklingen få färg runt om över glöden och flytta den sedan till den halvan som inte har kol – lägg på locket och du har en bra ugn. Räkna med 30-40 minuter, glöm inte att vända på kycklingen då och då. Kontrollera vid lårbenet att kycklingen är klar.


Låt kycklingen vila några minuter innan du skär upp den. Servera kycklingen med en citronklyfta, potatisgratängen och en blandad sallad.


Dryckestips: Red Stripe, ljus lager från Jamaica med artikelnummer 1531, eller ett lätt vin – varför inte en tysk Riesling (finns flera goda att välja på)

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Regina - 7 januari 2020 15:08

Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :)   Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se    Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :)   Välkommen!...

Av Regina - 5 december 2019 10:53


  Snabbakat bröd med filmjölk och bikarbonat. Brödet går att variera med olika torkade frukter och frön. Bikarbonat behöver en syra att reagera med, därav valet filmjölk som degvätska. Bikarbonaten påverkar färgen på brödet (det blir gul/brunt) oc...

Av Regina - 5 november 2019 21:21

  En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...

Av Regina - 5 november 2019 21:12

  Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se   Finhacka ...

Av Regina - 5 november 2019 21:05


  Alltså, hur gott?! Mycket!!! Grillad majskolv som toppas med vitlöksmajjo, ost, chili och lime. Receptet kommer från "Arla".   Koka 4 färska majskolvar (ev. halverade) ca 20 minuter i saltat vatten.   Blanda 1 dl majonnäs med 2 pressade/...

Presentation

Välkommen till min matblogg! Jag är en glad amatörkock som älskar matlagning, bakning och gott vin :)

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<<
Oktober 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

MyTaste

Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards