Direktlänk till inlägg 21 oktober 2012
Smart att förbereda desserten på grillen. Sockerlagen kan du variera i det oändliga, här kommer ett bra grundrecept med vaniljsmak.
Skär av toppen och botten av en färsk ananas. Skala den med kniven och skär bort stocken. Skär ananasen i kuber, ca 2,5 x 2,5 cm stora kuber. Trä frukten på blötlagda träspett, eller metallspett, och grilla ananasen innan du lägger på middagen på grillen. Har du inte grillen tänd just idag går det säkert bra att steka frukten oxå – men du behöver du ju inte joxa med spetten.
Koka upp en sockerlag: 2 dl strösocker, 1 tsk vaniljsocker och 1 dl vatten. Undvik att röra i sockerlagen, det kan bildas kristaller om man rör. Häll upp den varma sockerlagen i en skål och lägg ner de grillade ananaskuberna. Låt stå och dra fram till servering.
Servera med vaniljglas och gärna lite torrostad kokos (rosta kokosflingor i en torr stekpanna hastigt – akta så att det inte bränns).
Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :) Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :) Välkommen!...
En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...
Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se Finhacka ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 | |||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 | |||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 | 31 |
|||||||
|