Direktlänk till inlägg 21 oktober 2012
Det här är en rätt som tar tid – men det är det värt. Förbered köttet på morgonen eller kvällen innan och grilla långsamt för bästa smak.
Putsa en rejäl kalkonbröstfilé, ca 1-1,5 kg. Riv skalet från 1 citron och hacka 1 röd chili fint (ta bort kärnorna och innerväggarna om du vill ha det mindre starkt). Blanda citron och chili med 2 msk flingsalt samt lite svartpeppar. Gnid in kalkonbröstfilén med saltblandningen, plasta och lägg i kylen tills det är dags för grillning.
Gör en snabb glaze: Blanda 3 msk honung och 1 dl vatten.
Lägg kolbriketter på ena halvan av klotgrillen och tänd på. När du har fått en perfekt glödbädd är det dags att lägga på kalkonfilén. Lätt filén få en fin yta runt om och flytta den därefter till den sidan av grillen som inte har kol. Lägg på locket och tillaga 40-60 minuter, vänd då och då på filén. Under senare delen av grilltiden penslar du även filén med honungsglazen.
Kolla med köttermometer om kalkonen är klar (70 grader), eller skär ett snitt i den tjockaste delen. Låt kalkonen vila på ett fat ca 5 minuter innan du skär upp den i tunna skivor.
Servera med ex. en blandad sallad och potatisgratäng.
Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :) Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :) Välkommen!...
En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...
Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se Finhacka ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 | |||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 | |||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 | 31 |
|||||||
|