Direktlänk till inlägg 21 oktober 2012
Mmm, vårens första rabarberpaj. Behöver nog ingen närmare presentation :)
Sätt ugnen på 175 grader och se till så att ugnsgallret är i nedre delen av ugnen.
Börja med smuldegen. Smält 150 gram smör. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke: 1 dl strösocker, 3 dl vetemjöl, 1,5 dl havregryn, 1 tsk bakpulver, 1 krm salt. Slå det smälta smöret över de torra ingredienserna och rör runt.
Ansa och slanta 3-4 rejäla rabarberstjälkar. Lägg rabarbern i en pajform och strö över 1-2 msk strösocker. Om du vet med dig att dina trädgårdsrabarber brukar vattna sig vid tillagning, så pudra gärna över lite potatismjöl också.
Fördela 100 g mandelmassa över rabarbern, går bra att smula med fingrarna – behöver inte vara något finlir. Fördela smuldegen över detta.
Skjuts in i ugnen i ca 25-30 minuter, tills pajen har fått fin färg och rabarbern har blivit mjuk. Servera med vaniljsås eller vaniljglass.
Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :) Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :) Välkommen!...
En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...
Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se Finhacka ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 | |||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 | |||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 | 31 |
|||||||
|