Direktlänk till inlägg 21 oktober 2012
Rödbetor och fetaost är bästa kompisar! Om du förkokar rödbetorna dagen innan så går det supersnabbt att få middagen klar.
Förkoka 700-800 gram färska rödbetor. Det tar 20-30 minuter, beroende på storlek. Spola dem i kallt vatten och skala dem.
Klyfta rödbetorna och fördela dem på dubbla folieark. Ringla över honung, flingsalt, svartpeppar och toppa med en klick smör. Nyp ihop foliepaketen.
Mosa 200 g fetaost i en skål och blanda ner 1 dl crème fraiche och 1-2 msk mjölk. Krydda med svartpeppar och lite torkad eller färsk oregano. Undvik att salta, då fetaosten är väldigt salt i sig.
Grilla rödbetspaketen eller kör dem i ugnen (200 grader i ca 15 minuter) tills rödbetorna är varma. Servera rödbetorna med fetaostcremen och valfritt tillbehör.
Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :) Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :) Välkommen!...
En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...
Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se Finhacka ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 | |||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 | |||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 | 31 |
|||||||
|