Direktlänk till inlägg 21 oktober 2012
Hallonen var slut i affären – så vi testade björnbär istället. Det var riktigt smaskigt! Om du har hunnit tina de frysta bären så är det jättebra, men det går lika bra att göra puré på frysta bär – tar bara lite längre tid på spisen.
Blanda 200 g frysta, tinade björnbär i en kastrull tillsammans med 2 msk strösocker. Låt koka ihop till en puré.
Lägg 1,5 gelatinblad i kallt vatten. Koka upp 3 dl vispgrädde, 1 msk strösocker och 1 msk vaniljsocker.
Antingen tillsätter du purén som den är, eller så passerar du den genom en sil rakt ner i den varma grädden.
Blanda runt och tillsätt de urkramade gelatinbladen.
Fördela i 4-6 glas eller portionsformar. Låt stå i kylskåpet fram till servering, minst 3-4 h.
Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :) Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :) Välkommen!...
En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...
Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se Finhacka ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 | |||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 | |||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 | 31 |
|||||||
|