Direktlänk till inlägg 21 oktober 2012

Kyckling med jordnötsnudelsallad

Av Regina - 21 oktober 2012 19:47

 

Den här rätten kan du äta på två sätt: Antingen civiliserat med kniv och gaffel eller härligt kladdigt med händerna :)


Börja med jordnötsröran: Grovhacka 1/2-1 röd chili (beroende på hur starkt du vill ha det – ta bort kärnor och skiljeväggarna för mildare smak) och 1 vitlöksklyfta. Lägg detta i matberedaren tillsammans med 1-2 cm finriven färsk ingefära. Tillsätt ett litet knippe bladpersilja eller koriander, 3-4 rejäla matskedar jordnötssmör crunchy, saften från 1 lime, 1 msk japansk soya och 1 msk vatten. Kör tills allt har blandats till en massa. Ställ kallt fram till servering.


Strimla 3 kycklingfiléer. Marinera i lite japansk soya och sweet chili-sås.


Skär grönsaker i små bitar - ta vad du har hemma, eller var smidig och ta en färdig wokblandning från frysen. Hos oss blev det denna gång röd paprika, grovt riven morot, vattenkastanjer, minimajs, broccoli och salladslök. Om du planerar att äta denna rätt med händerna bör du skära grönsakerna i lite mindre bitar än vad du vanligtvis gör till en wok.


Fräs grönsakerna i omgångar och lägg i en stor skål. Sätt aluminiumfolie över skålen så att grönsakerna håller sig varma.


Stek kycklingen i omgångar tills den är genomstekt.


Koka 250 g äggnudlar. Häll av vattnet och häll tillbaks nudlarna i kastrullen. Om du ska avnjuta denna anrättning med händerna är det smart att klippa nudlarna i kastrullen så att de blir lite kortare. Tillsätt en skvätt matolja och jordnötsröran. Rör runt så att alla nudlar täcks med jordnötsröran.


Blanda grönsakerna och nudlarna i den stora skålen.


Servera med cashewnötter och limeklyftor. Om du ska äta med händerna så är det även stora salladsblad som gäller, ex. Romansallad. Tänk dig tacos – but Asian style :)

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Regina - 7 januari 2020 15:08

Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :)   Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se    Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :)   Välkommen!...

Av Regina - 5 december 2019 10:53


  Snabbakat bröd med filmjölk och bikarbonat. Brödet går att variera med olika torkade frukter och frön. Bikarbonat behöver en syra att reagera med, därav valet filmjölk som degvätska. Bikarbonaten påverkar färgen på brödet (det blir gul/brunt) oc...

Av Regina - 5 november 2019 21:21

  En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...

Av Regina - 5 november 2019 21:12

  Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se   Finhacka ...

Av Regina - 5 november 2019 21:05


  Alltså, hur gott?! Mycket!!! Grillad majskolv som toppas med vitlöksmajjo, ost, chili och lime. Receptet kommer från "Arla".   Koka 4 färska majskolvar (ev. halverade) ca 20 minuter i saltat vatten.   Blanda 1 dl majonnäs med 2 pressade/...

Presentation

Välkommen till min matblogg! Jag är en glad amatörkock som älskar matlagning, bakning och gott vin :)

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<<
Oktober 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

MyTaste

Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards