Direktlänk till inlägg 14 oktober 2012

Kycklingtacopaj

Av Regina - 14 oktober 2012 11:03

    

Älskar denna paj – är säker på att du oxå kommer att gilla den!


Börja med pajdegen: Kör 1 dl grahamsmjöl, 2 dl vetemjöl och 100 g smör i matberedaren. Tillsätt 1 msk vodka eller vatten och kör till en smidig deg. Det kanske är en myt – men jag har hört att vodka gör pajdegen sprödare än om man använder vatten. Väl värt att testa :)


Om du har tid är det bra om pajdegen får vila i kylskåpet en stund, men det funkar även att trycka ut den direkt i pajformen. Jag brukar fästa degkanterna med aluminiumfolie så att de inte glider ner vid förgräddningen. Nagga även bottnen innan du förgräddar den i 200 grader i 10 minuter.


Medan pajbottnen är i ugnen är det dags att göra den goda fyllningen. Använd antingen 1/2 grillad kyckling eller 2 grillade kycklingfiléer från gårdagens middag. Du kan även strimla två råa kycklingfiléer och steka dem så de blir genomstekta.


Hacka 1 gul lök och 2 vitlöksklyftor. Klyfta 100-150 g färska champinjoner och skär en paprika i bitar.

Skär den färdiggrillade kycklingen i mindre bitar och stek hastigt så den blir uppvärmd (eller stek strimlade råa filéer tills de är genomstekta). Tillsätt gul lök och champinjoner. Till sist är det vitlöken och paprikans tur att åka ner i stekpannan.


Tillsätt 1 burk tacosås medium och 200 g Philadelpiaost (naturell). Låt osten smälta ner och blanda runt. Låt allt bli varmt.


Fördela fyllningen i det förgräddade pajskalet och toppa med smakrik ost. Om du vill ha lite extra hetta kan du med fördel finhacka 1-2 msk inlagda skivade jalapeños och lägga över fyllningen innan du lägger på osten. Inlada skivade jalapeños hittar du på tacohyllan i butiken.


Gratinera tills osten har fått fin färg, ca 15 minuter. Servera med en blandad sallad.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Regina - 7 januari 2020 15:08

Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :)   Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se    Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :)   Välkommen!...

Av Regina - 5 december 2019 10:53


  Snabbakat bröd med filmjölk och bikarbonat. Brödet går att variera med olika torkade frukter och frön. Bikarbonat behöver en syra att reagera med, därav valet filmjölk som degvätska. Bikarbonaten påverkar färgen på brödet (det blir gul/brunt) oc...

Av Regina - 5 november 2019 21:21

  En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...

Av Regina - 5 november 2019 21:12

  Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se   Finhacka ...

Av Regina - 5 november 2019 21:05


  Alltså, hur gott?! Mycket!!! Grillad majskolv som toppas med vitlöksmajjo, ost, chili och lime. Receptet kommer från "Arla".   Koka 4 färska majskolvar (ev. halverade) ca 20 minuter i saltat vatten.   Blanda 1 dl majonnäs med 2 pressade/...

Presentation

Välkommen till min matblogg! Jag är en glad amatörkock som älskar matlagning, bakning och gott vin :)

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<<
Oktober 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

MyTaste

Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards