Direktlänk till inlägg 14 oktober 2012
Jag älskar risotto – så krämigt, så lyxigt, så fantastiskt gott…
Koka upp 1 liter vatten i vattenkokaren. Slå detta över 2 grönsaksbuljongtärningar i en tillbringare, lös upp buljongtärningarna.
Finhacka 1 gul lök och 2 vitlöksklyftor. Fräs lök och vitlök i botten av en kastrull i lite olivolja. Tillsätt 3 dl avorioris (risottoris) och låt riset fräsa med en kort stund. Tillsätt 0,5-1 paket saffran, du bestämmer själv hur kraftig smak du vill ha (jag föredrar 0,5 paket).
Tillsätt 1 dl vitt vin och låt detta koka in i riset innan du tillsätter lite buljong i taget. Rör i risotton nästan hela tillagningstiden och tillsätt mer buljong när det börjar bli torrt. Räkna med att det tar 30 minuter innan riset är klart och att det går åt ca 8 dl buljong (men det är bra att göra lite extra innan man sätter igång).
Risotto ska vara krämigt – men det är en fin balansgång innan det blir för blött och geggigt… Övning ger färdighet!
Panera 400 g torskfilé i en blandning av 1 dl finriven parmesanost och 0,5 dl ströbröd, samt svartpeppar. Doppa först fisken i uppvispat ägg och sedan i parmesanblandningen. Stek fisken i smör tills den har fått fin färg.
Tillsätt 1 näve riven parmesanost i risotton. Smaka av med salt och svartpeppar. Tänk på att parmesanen är salt, så salt behövs nog i liten mängd.
Servera saffransrisotton till den parmesanpanerade torsken tillsammans med en god grönsak.
Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :) Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :) Välkommen!...
En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...
Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se Finhacka ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 | |||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 | |||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 | 31 |
|||||||
|