Direktlänk till inlägg 14 oktober 2012

Saffransrisotto med parmesanpanerad torsk

Av Regina - 14 oktober 2012 11:00

 

Jag älskar risotto – så krämigt, så lyxigt, så fantastiskt gott…


Koka upp 1 liter vatten i vattenkokaren. Slå detta över 2 grönsaksbuljongtärningar i en tillbringare, lös upp buljongtärningarna.


Finhacka 1 gul lök och 2 vitlöksklyftor. Fräs lök och vitlök i botten av en kastrull i lite olivolja. Tillsätt 3 dl avorioris (risottoris) och låt riset fräsa med en kort stund. Tillsätt 0,5-1 paket saffran, du bestämmer själv hur kraftig smak du vill  ha (jag föredrar 0,5 paket).


Tillsätt 1 dl vitt vin och låt detta koka in i riset innan du tillsätter lite buljong i taget. Rör i risotton nästan hela tillagningstiden och tillsätt mer buljong när det börjar bli torrt. Räkna med att det tar 30 minuter innan riset är klart och att det går åt ca 8 dl buljong (men det är bra att göra lite extra innan man sätter igång).


Risotto ska vara krämigt – men det är en fin balansgång innan det blir för blött och geggigt… Övning ger färdighet!

Panera 400 g torskfilé i en blandning av 1 dl finriven parmesanost och 0,5 dl ströbröd, samt svartpeppar. Doppa först fisken i uppvispat ägg och sedan i parmesanblandningen. Stek fisken i smör tills den har fått fin färg.


Tillsätt 1 näve riven parmesanost i risotton. Smaka av med salt och svartpeppar. Tänk på att parmesanen är salt, så salt behövs nog i liten mängd.


Servera saffransrisotton till den parmesanpanerade torsken tillsammans med en god grönsak.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Regina - 7 januari 2020 15:08

Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :)   Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se    Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :)   Välkommen!...

Av Regina - 5 december 2019 10:53


  Snabbakat bröd med filmjölk och bikarbonat. Brödet går att variera med olika torkade frukter och frön. Bikarbonat behöver en syra att reagera med, därav valet filmjölk som degvätska. Bikarbonaten påverkar färgen på brödet (det blir gul/brunt) oc...

Av Regina - 5 november 2019 21:21

  En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...

Av Regina - 5 november 2019 21:12

  Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se   Finhacka ...

Av Regina - 5 november 2019 21:05


  Alltså, hur gott?! Mycket!!! Grillad majskolv som toppas med vitlöksmajjo, ost, chili och lime. Receptet kommer från "Arla".   Koka 4 färska majskolvar (ev. halverade) ca 20 minuter i saltat vatten.   Blanda 1 dl majonnäs med 2 pressade/...

Presentation

Välkommen till min matblogg! Jag är en glad amatörkock som älskar matlagning, bakning och gott vin :)

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<<
Oktober 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

MyTaste

Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards