Direktlänk till inlägg 14 oktober 2012
Ratatouille är en klassisk fransk grönsaksröra – ett perfekt sätt att ta tillvara grönsaker som börjar bli tråkiga i kylskåpet.
Skär 1 squash och 2 paprikor i olika färger i grova bitar. Grovhacka en stor gul lök och finhacka 1-2 vitlöksklyftor.
Hetta upp lite olivolja i en stor gryta och fräs lök och vitlök. Tillsätt de andra grönsakerna efter en liten stund och låt även de svettas. Tillsätt 1 burk krossade tomater (400 g) och krydda med chilisås, ett lagerblad, en nypa strösocker samt salt och svartpeppar. Låt koka 15 minuter under lock, rör då och då.
Låt sedan koka 10-15 minuter utan lock så att grytan tjocknar något.
Servera som tillbehör till grillad kyckling, kött eller fisk. Grytan är allra godast att äta dagen efter, så förbered gärna kvällen innan. Grytan går även utmärkt att frysa in och tas fram senare.
Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :) Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :) Välkommen!...
En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...
Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se Finhacka ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 | |||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 | |||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 | 31 |
|||||||
|