Direktlänk till inlägg 14 oktober 2012

Helgrillat högrev

Av Regina - 14 oktober 2012 10:19

 

Högrev brukar traditionellt sett användas till långkok på hösten och vintern. Men på sommaren passar denna prisvärda köttdetalj utmärkt till grillning i hel bit – och resultatet blir en fantastiskt fin och mör köttbit som kan mäta sig med ryggbiff i mina ögon.


Putsa en fin bit högrev på ca 1 kg. Bind ev. upp den.


Marinera högrevet på valfritt sätt. Tänk på att det är en rejäl köttbit så snåla inte på kryddorna.


Lägg grillkol på ena halvan av klotgrillen – på så vis kan du grilla köttet på indirekt värme. Låt köttet få en fin yta runt om genom att grilla på direkt värme, dvs. över glödbädden. Flytta sedan köttbiten till grillhalvan utan kol och grilla på indirekt värme tills tills innertemperaturen är 62 grader för röd-rosa kärna. Uppemot 70 grader för genomstekt. Vänd köttet då och då under grilltiden.


Låt köttet vila på skärbrädan en stund innan du skär upp det i tunna skivor, på så vis stannar köttsaften kvar i köttet och du får ett saftigare resultat.


Blir det rester över? Köttet är underbart att tärna ner i en hemgjord pytt-i-panna dagen efter.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Regina - 7 januari 2020 15:08

Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :)   Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se    Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :)   Välkommen!...

Av Regina - 5 december 2019 10:53


  Snabbakat bröd med filmjölk och bikarbonat. Brödet går att variera med olika torkade frukter och frön. Bikarbonat behöver en syra att reagera med, därav valet filmjölk som degvätska. Bikarbonaten påverkar färgen på brödet (det blir gul/brunt) oc...

Av Regina - 5 november 2019 21:21

  En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...

Av Regina - 5 november 2019 21:12

  Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se   Finhacka ...

Av Regina - 5 november 2019 21:05


  Alltså, hur gott?! Mycket!!! Grillad majskolv som toppas med vitlöksmajjo, ost, chili och lime. Receptet kommer från "Arla".   Koka 4 färska majskolvar (ev. halverade) ca 20 minuter i saltat vatten.   Blanda 1 dl majonnäs med 2 pressade/...

Presentation

Välkommen till min matblogg! Jag är en glad amatörkock som älskar matlagning, bakning och gott vin :)

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<<
Oktober 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

MyTaste

Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards