Direktlänk till inlägg 14 oktober 2012

American Apple Pie

Av Regina - 14 oktober 2012 10:03

 

En riktig Farmor Anka-paj! Receptet är från Leila Lindholm.


Börja med pajdegen: Blanda 4 dl vetemjöl, 0,5 dl florsocker och 150 g kallt smör i matberedaren. Kör till en grynig massa. Tillsätt 1 ägg och kör snabbt ihop till en pajdeg. Om det ser torrt ut och inte formas någon pajdeg kan du tillsätta 0,5 msk vatten.


Forma degen till en tillplattad boll, plasta och låt vila i kylen i 30 minuter.


Sätt ugnen på 175 grader.


Skala, kärna ur och klyfta 10-12 fina äpplen. Stek dem i omgångar i smör tillsammans med råsocker och kanel. När du steker äpplena får du fram ännu mer smak än om du skulle ha lagt dem råa i pajskalet.


Ta fram pajdegen och dela den i två delar, varav den ena delen är lite större än den andra. Tryck ut den stora degbiten i en pajform, ända upp på sidorna. Fördela de stekta äpplena i pajskalet. Mjöla bänken och kavla snabbt ut den resterande lilla degbiten till en så rund platta som du kan. Lägg denna utkavlade degbit som en lock över pajen. Det spelar ingen roll om du inte får ett perfekt, tättslutande lock – det ska ju se hembakat ut!


Skär ett par skåror i pajlocken, pensla med uppvispat ägg blandat med 1 msk mjölk och strössla över lite råsocker.

Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter.


Låt svalna och servera med vaniljglass eller vaniljsås

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Regina - 7 januari 2020 15:08

Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :)   Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se    Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :)   Välkommen!...

Av Regina - 5 december 2019 10:53


  Snabbakat bröd med filmjölk och bikarbonat. Brödet går att variera med olika torkade frukter och frön. Bikarbonat behöver en syra att reagera med, därav valet filmjölk som degvätska. Bikarbonaten påverkar färgen på brödet (det blir gul/brunt) oc...

Av Regina - 5 november 2019 21:21

  En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...

Av Regina - 5 november 2019 21:12

  Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se   Finhacka ...

Av Regina - 5 november 2019 21:05


  Alltså, hur gott?! Mycket!!! Grillad majskolv som toppas med vitlöksmajjo, ost, chili och lime. Receptet kommer från "Arla".   Koka 4 färska majskolvar (ev. halverade) ca 20 minuter i saltat vatten.   Blanda 1 dl majonnäs med 2 pressade/...

Presentation

Välkommen till min matblogg! Jag är en glad amatörkock som älskar matlagning, bakning och gott vin :)

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<<
Oktober 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

MyTaste

Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards