Direktlänk till inlägg 14 oktober 2012

Jordgubbscheesecke med chokladbotten

Av Regina - 14 oktober 2012 10:00

 

Om man blandar kladdkaka med cheesecake så finner man nog den perfekta desserten! Gud så gott detta var! Vid vår senaste fest bjöd vi på dessertbuffé – tre smaskiga amerikanska desserter som du finner på denna blogg :)


Börja med kladdkakan: Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Sätt ugnen på 175 grader.

Smält 100 g smör. Vispa 3 dl strösocker och 2 ägg poröst. Blanda ner 1,5 dl vetemjöl, 4 msk kakao, 1,5 tsk vaniljsocker och det smälta smöret. Rör snabbt ihop till en smet.


Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter, temperatur 200 grader. Kolla med provsticka, den ska vara lite kladdig när du tar ut kakan. Men inte för kladdig – då kan det bli svårt att skära snygga bitar vid servering.


Låt kakan svalna i formen. Lossa sedan kanten och diska av den (du vill ju inte ha bränt ströbröd i din cheesecake). Sätt sedan fast kanten runt kakan igen.


Dags för cheesecake! Vispa snabbt ihop 200 g Philadelphiaost, 2 dl strösocker, 2 tsk vaniljsocker och 3 äggulor. Vispa 3 dl vispgrädde ganska hårt i en separat skål, vänd ner grädden i ostsmeten. De överblivna äggvistorna går bra att frysa – så kan du baka en god marängtårta nästa gång :)


Lägg 2 gelatinblad i kallt vatten på en tallrik i ca 5 minuter. Mosa 2 dl jordgubbar – färska eller tinade, frysta.


Pressa saften från 1/2 citron i en liten kastrull. Hetta upp citronsaften och låt gelatinbladen smälta ner. Rör ner citronsaft och mosade jordgubbar i ostsmeten.


Fördela ostsmeten i formen över kladdkakan. Plasta formen noga (jag brukar även plasta bottnen för att inte riskera läckage i frysen).


Ställ cheesecaken i frysen i minst 4 timmar, gärna över natten. Ta fram tårtan 15-20 minuter före servering så går den lättare att skära.

 
 
Wilma

Wilma

14 oktober 2012 10:04

Ser gott ut!

http://lillamonster.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Regina - 7 januari 2020 15:08

Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :)   Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se    Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :)   Välkommen!...

Av Regina - 5 december 2019 10:53


  Snabbakat bröd med filmjölk och bikarbonat. Brödet går att variera med olika torkade frukter och frön. Bikarbonat behöver en syra att reagera med, därav valet filmjölk som degvätska. Bikarbonaten påverkar färgen på brödet (det blir gul/brunt) oc...

Av Regina - 5 november 2019 21:21

  En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...

Av Regina - 5 november 2019 21:12

  Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se   Finhacka ...

Av Regina - 5 november 2019 21:05


  Alltså, hur gott?! Mycket!!! Grillad majskolv som toppas med vitlöksmajjo, ost, chili och lime. Receptet kommer från "Arla".   Koka 4 färska majskolvar (ev. halverade) ca 20 minuter i saltat vatten.   Blanda 1 dl majonnäs med 2 pressade/...

Presentation

Välkommen till min matblogg! Jag är en glad amatörkock som älskar matlagning, bakning och gott vin :)

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<<
Oktober 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

MyTaste

Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards