Direktlänk till inlägg 14 oktober 2012
Nybakade frallor serverade med smör, ost och marmelad – är det inte lycka så säg!
Koka upp 1 liter vatten i vattenkokaren. Blanda 8 dl havregryn och 1 dl krossade linfrö i en stor degskål. Tillsätt 1,5 tsk salt och 75 g smör. Häll det heta vattnet över blandningen och rör runt så att allt blandas. Låt detta stå och svälla och svalna i ca 1 timme, tills det känns fingervarmt.
Smula ner 50 gram jäst och 3 msk honung i blandningen, rör runt så att jästen löser sig. Tillsätt knappt 1,5 liter vetemjöl i omgångar tills du får en smidig deg. Kör degen smidig i köksmaskinen eller arbeta för hand.
Låt degen jäsa i rumstemperatur, övertäckt och på en dragfri plats i ca 1 timme.
Stjälp upp degen på mjölat bakbord, knåda degen och ta ut 30-32 degbitar. Rulla frallor och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Låt frallorna jäsa övertäckta i ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 200. Grädda frallorna i mitten av ugnen i omgångar. När du tar ut en plåt penslar du frallorna med kallt vatten och låter dem svalna på galler under en bakduk, för en mjuk skorpa.
Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :) Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :) Välkommen!...
En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...
Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se Finhacka ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 | |||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 | |||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 | 31 |
|||||||
|