Direktlänk till inlägg 14 oktober 2012
Genom att koka revbenen innan gör du dig själv en stor tjänst: du får möra revben, du kan förbereda rätten dagen innan och buljongen som bildas är en perfekt bas till en härlig köttfärssoppa.
Skär drygt 1,5 kg tjocka revben i bitar. Koka upp vatten i en stor gryta tillsammans med gul lök och morot i bitar. Smaksätt vattnet med salt, svartpepparkorn, lagerblad och cayennepeppar. Låt revbenen småkoka tills köttet börjar släppa från benen, ca 1 timme.
Ta upp revbenen ur buljongen och låt dem svalna innan du sätter in dem i kylen – dagen efter kommer det att gå snabbt att fixa middagen. Sila buljongen och frys in tills du blir sugen på en god köttfärssoppa.
Blanda en glaze till revbenen när det är dags för middag: Rör samman chilisås (av ketchuptyp), honung, japansk soya, pressad vitlök och svartpeppar. Pensla revbenen med glazen och värm dem i mitten av ugnen i 200 grader. Vänd på revbenen efter en stund och pensla andra sidan oxå.
Rör ihop en guacamole: Mosa 2 mogna avokado, kärna ur och tärna 1 tomat. Finhacka 1/2 rödlök och 1/2 röd chili. Blanda avokado, tomat, chili och rödlök i en skål. Smaksätt med 1 pressad vitlöksklyfta och pressad saft från lime eller citron. Smaka av med salt och peppar.
Lägg samman tortillabröd två och två med en smakrik ost emellan – quesadillas. Stek dem i en torr stekpanna tills bröden har fått fin färg och osten har smält.
Servera revbenen med quesadillas, ev. nachos, guacamole och sallad.
Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :) Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :) Välkommen!...
En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...
Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se Finhacka ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 | |||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 | |||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 | 31 |
|||||||
|