Direktlänk till inlägg 14 oktober 2012
En riktig favorit – passar som ensamrätt till fyra personer eller förrätt till dubbelt antal gäster.
Börja med kräftröran (gör den gärna dagen innan om du har möjlighet): Hårdkoka 2-3 ägg, låt svalna. Häll av 1 burk kräftstjärtar (170 g), grovhacka dem något. Skala och finhacka 1/2 rödlök.
Blanda 2 dl crème fraiche, 2 msk majonnäs och fryst dill. Tillsätt kräftstjärtar och rödlök. Grovhacka de kalla äggen – eller skär dem i äggskivaren två gånger (vrid det skivade ägget ett kvarts varv och skiva ytterligare en gång = grovhackade ägg). Blanda ner äggen och krydda röran med salt och mald svartpeppar. Lite citronsaft är också gott i. Låt röran stå kallt fram till servering.
Skala och grovriv 1 kg fast potatis. Krama ur så mycket vätska du kan ur potatisen. Blanda potatisen med 1 ägg, 1 dl flytande smör, salt, svartpeppar och 1 dl kolsyrat (eller vanligt) vatten.
Värm våffeljärnet och grädda fyra-sex rejäla potatisvåfflor (beroende på järnets storlek). Servera våfflorna med kräftröran och en god sallad.
Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :) Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :) Välkommen!...
En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...
Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se Finhacka ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 | |||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 | |||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 | 31 |
|||||||
|