Direktlänk till inlägg 14 oktober 2012

Vit chokladmoussetårta med passionerat täcke

Av Regina - 14 oktober 2012 08:52

 

Chokladbotten, chokladmousse och passionstäcke. Jag har bara ett ord att säga: Mums! Receptet är hämtat från ICA, men jag gör här dubbel botten för att få en drygare kaka än i deras originalrecept. Kakan är dessutom glutenfri, så enm given dessert till din vän som inte får äta vetemjöl etc. 


Riv 400 g mandelmassa grovt i matberedaren (eller för hand). Rör ner 2 hela ägg och 1 äggvita (gulan sparar du till moussen) samt 2 msk kakao.


Smörj en form med löstagbar kant (diameter 22 cm). Häll chokladsmeten i formen och grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen i 20 minuter. Kolla med provsticka så att bottnen är genombakad. Låt chokladbottnen svalna i formen.


Gör chokladmoussen: Smält 200 g vit choklad (i micron eller över vattenbad). Vispa 1 dl vispgrädde fluffigt och rör ner 1 dl matyoghurt. Rör snabbt ner 1 äggula i den smälta chokladen (chokladen stelenar då till) och vispa sedan snabbt ner chokladmassan i grädd/yoghurtblandningen. Vispa till en slät mousse. Bred moussen över chokladbottnen i formen. Ställ i kylen i minst 2 timmar.


Avsluta med passionstäcke: Blötlägg 2 gelatinblad i lite kallt vatten. Halvera och gröp ur 3-4 passionsfrukter och lägg fruktköttet i en skål. Koka upp 1 dl vatten och 2 msk socker. När sockret har löst sig tillsätter du gelatinbladen, rör runt så att gelatinet löser sig. Låt sockerlagen svalna något och blanda sedan ner passionsfrukten.


Häll ett passionstäcke över den stelnade chokladmoussen. Låt stå kallt fram till servering, minst 1 timme. Garnera gärna tårtan med physalis vid servering.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Regina - 7 januari 2020 15:08

Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :)   Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se    Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :)   Välkommen!...

Av Regina - 5 december 2019 10:53


  Snabbakat bröd med filmjölk och bikarbonat. Brödet går att variera med olika torkade frukter och frön. Bikarbonat behöver en syra att reagera med, därav valet filmjölk som degvätska. Bikarbonaten påverkar färgen på brödet (det blir gul/brunt) oc...

Av Regina - 5 november 2019 21:21

  En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...

Av Regina - 5 november 2019 21:12

  Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se   Finhacka ...

Av Regina - 5 november 2019 21:05


  Alltså, hur gott?! Mycket!!! Grillad majskolv som toppas med vitlöksmajjo, ost, chili och lime. Receptet kommer från "Arla".   Koka 4 färska majskolvar (ev. halverade) ca 20 minuter i saltat vatten.   Blanda 1 dl majonnäs med 2 pressade/...

Presentation

Välkommen till min matblogg! Jag är en glad amatörkock som älskar matlagning, bakning och gott vin :)

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<<
Oktober 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

MyTaste

Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards