Direktlänk till inlägg 22 september 2019
Blåbär, vanilj och grädde. Mmmmm, så fräscht och gott!
Lägg 2 gelatinblad i blöt i kallt vatten.
Lägg 1,5 dl blåbär (frysta eller färska) i en kastrull tillsammans med 3 dl vispgrädde, 2 msk strösocker och 1 msk vaniljsocker. Låt detta koka upp så att blåbären blir mjuka och avger sin vackra färg.
Ta kastrullen från värmen och mixa blåbärsgrädden slät med stavmixer. Om din stavmixer är av plast kan den bli missfärgad... Om du vill kan du även sila den, men det tycker inte jag behövs.
Krama ur de blötlagda gelatinbladen och låt dem sedan smälta i den varma blåbärsgrädden.
Fördela i fyra portionsglas. Täck med plastfolie och ställ i kylen fram till servering, men minst 4 h.
Dekorera på valfritt sätt. Jag tog smulade Digestive-kex och en citronmelisskvist.
Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :) Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :) Välkommen!...
En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...
Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se Finhacka ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 | 6 |
7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 | |||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
|||
30 |
|||||||||
|