Direktlänk till inlägg 5 september 2019

Philly Cheese Steak Sandwich

Av Regina - 5 september 2019 20:52

Alltså håll-käften-gott! Maffig macka med buljong, kött, lök och ost. Det är nästan så man känner kranskärlen dra ihop sig runt hjärtat... Schysst med syrliga vinägerchips till! Originalreceptet hittade jag på kryddburken.se.


Börja med att koka buljongen, det kan du gör dagen innan ifall du vill:

8 dl vatten, 2 tsk kinesisk soya, 1 tsk colloritsoya (den ger färg men ingen smak), 1 tsk balsamvinäger, 2 tsk paprikapulver, 3 skivade vitlöksklyftor, 1/2 skuren röd chili samt 2 köttbuljongtärningar. Låt koka minst 15 minuter så att vitlök och chili frigör sina goda smaker.


Skala, halvera och skiva 2 stora gula lökar. Lägg i en skål så länge.


Skär 500-600 g lövbiff riktigt tunt. Det går enklast om köttet är halvfryst. 


Redo? Då kör vi!


Hetta upp en stekpanna med lite neutral olja. Stek köttet i omgångar på hög värme. Lägg över det i den heta buljongen. Köttet ska inte koka, det ska bara dra åt sig av den goda smaken.


När köttet är färdigstekt steker du även löken i en klick smör men på lägre värme så att löken blir riktigt mjuk och karamelliserad. Lägg tillbaka löken i skålen, täck med aluminiumfolie. 


Diska stekpannan och sätt tillbaka den på spisen. Ha nu väldigt låg värme på och lägg ner 200-300 g skivad, smakrik ost i stekpannan. Låt den smälta långsamt, långsamt. 


Skiva bröd, ex. Ciabatta och skeda över buljong på snittytorna. Fördela kött, lök och ost över bottnarna. På med locket, fram med salt- och vinägerchipsen och hugg in! För att få en färgklick på tallriken gjorde vi även en enkel tomatsallad med persilja. 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Regina - 7 januari 2020 15:08

Nu är det dags för min blogg att flytta till eget, man kan nästan säga att mitt lilla skötebarn flyttar hemifrån :)   Välkommen till min nya sida: www.ginaskitchen.se    Alla nuvarande recept kommer flyttas dit, så klart :)   Välkommen!...

Av Regina - 5 december 2019 10:53


  Snabbakat bröd med filmjölk och bikarbonat. Brödet går att variera med olika torkade frukter och frön. Bikarbonat behöver en syra att reagera med, därav valet filmjölk som degvätska. Bikarbonaten påverkar färgen på brödet (det blir gul/brunt) oc...

Av Regina - 5 november 2019 21:21

  En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i "upphållsrummet" på mitt högstadie, då under namnet "Kolaflax". Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakemums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis -...

Av Regina - 5 november 2019 21:12

  Röda linser är ett riktigt bra alternativ till köttfärs. Maken tog till och med om av denna middag! ;) Den snabblagade bolognesen är vegansk, men vi toppade våra tallrikar med generöst med parmesanost. Receptet kommer från ICA.se   Finhacka ...

Av Regina - 5 november 2019 21:05


  Alltså, hur gott?! Mycket!!! Grillad majskolv som toppas med vitlöksmajjo, ost, chili och lime. Receptet kommer från "Arla".   Koka 4 färska majskolvar (ev. halverade) ca 20 minuter i saltat vatten.   Blanda 1 dl majonnäs med 2 pressade/...

Presentation

Välkommen till min matblogg! Jag är en glad amatörkock som älskar matlagning, bakning och gott vin :)

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2019 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

MyTaste

Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards